werken als recruiter. 

Als recruiter ben jij dé specialist als het gaat om het werven van bepaalde doelgroepen. Wat is hun achtergrond? Wat drijft deze mensen om te werken? Wat zijn hun interesses? Bij wat voor bedrijven werken ze? Waar oriënteren ze zich op nieuw werk? Hoe benader je ze op de beste manier? As recruiter ga jij je verdiepen in al deze vragen. Je weet precies wat je moet doen om de juiste talenten aan te trekken en aan banen van Randstad te koppelen. Jij maakt écht de verbinding met mensen en maakt hen blij met een nieuwe baan.  

de werkomgeving van een recruiter

Als recruiter werk je op een van de 382 Randstad vestigingen. Er zijn locaties door heel Nederland, zo zit er dus altijd wel een kantoor bij jou in de buurt. Ook kan het zo zijn dat je de werving voor één klant doet, in dat geval zit je bij de klant zelf. Het is dus afhankelijk van welke locatie je komt te werken, maar we kijken graag samen met jou naar de beste mogelijkheid. 

Een Randstad vestiging kent een unieke sfeer. Het is dynamisch, veel samenwerken en uiteraard resultaten boeken met elkaar. Daarnaast lunchen we gezellig samen en hebben we onze eigen melkopschuimers voor een heerlijke cappuccino. Sommige vestigingen zijn groot en zitten tot wel 50 collega's en sommige vestigingen zijn klein met bijvoorbeeld 4 collega's, maar de sfeer herken je overal terug, want dat is de cultuur van Randstad. Dus loop eens een vestiging bij jou in de buurt binnen om het zelf te ervaren. 

werken op een vestiging

Kortom, werken als recruiter bij de grootste HR dienstverlener is dynamisch. En samenwerken met jouw collega's maakt het nóg leuker. Het unieke gevoel van werken op een vestiging, hebben we zo goed mogelijk proberen weer te geven in deze video. Wil je een inkijkje krijgen op een van onze vestigingen? Bekijk dan snel de video en wie weet word je net zo enthousiast als wij. 

doorgroeimogelijkheden van een recruiter

Recruiter bij Randstad is een goede start van jouw carrière! Jij leert veel over wet- en regelgeving, communicatieve vaardigheden, teksten schrijven en mensenkennis. Competenties die jij binnen veel banen kunt inzetten. Zo zijn er ook voldoende doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld één van de zusterbedrijven Tempo-Team of Yacht. Of naar bijvoorbeeld een meer senior rol als talent acquisition specialist. Bij Randstad vinden we ontwikkeling ontzettend belangrijk en daarom investeren we volop in jou. 

recruiter vacatures 

Javanen, cloud engineers, data scientists. Limited edition nikes zijn makkelijker te vinden. Maar jij ziet deze schaarste juist als een uitdaging, want...

Javanen, cloud engineers, data scientists. Limited edition nikes zijn makkelijker te vinden. Maar jij ziet deze schaarste juist als een uitdaging, want...

wat zijn de werkzaamheden van een recruiter? 

schrijven van vacatureteksten

Als recruiter is het belangrijk om te weten hoe je de doelgroep aanspreekt en wat zij graag lezen in een vacaturetekst. Jij verdiept je dus in de doelgroep en op basis daarvan schrijf jij een doelgroepgeschreven en wervende vacaturetekst. Als men jouw vacatures lezen, worden ze enthousiast en gaan ze gelijk over op solliciteren. Als je van het schrijven van vacatures echt werk maakt, wordt het ook steeds makkelijker en leuker. 

als recruiter weet jij de beste talenten te searchen 

Via Linkedin of in een van de databases, zoek jij met boolean search de beste talenten. Niet iedereen is namelijk actief op zoek naar een baan, maar juist die verbinding zoeken met talenten om ze op een later moment te laten solliciteren, dat is de kracht van searchen. 

je voert gesprekken met talenten

Een van de belangrijkste onderdelen van jouw werk als recruiter: het voeren van gesprekken. Dit doe jij vanuit een nieuwsgierige rol, want je wil echt weten wat iemand drijft, wat voor werk en bedrijf bij diegene past. Alleen dan kun jij een duurzame match maken tussen talent en bedrijf. 

je helpt talenten in begeleiding en ontwikkeling 

Je werk als recruiter houdt niet op, zodra iemand aan het werk is. Juist dan ben je aanspreekpunt als het gaat over begeleiding en ontwikkeling. Zit iemand nog goed in het werk of kan diegene wellicht een stap maken naar een ander bedrijf of juist hogerop. Je helpt talenten met meedenken en om te komen waar ze naar toe willen groeien. 

je helpt klanten met personele vraagstukken 

Om een goede match te maken tussen talent en bedrijf, is het van belang om te weten hoe het bedrijf eruit ziet. Wat is de cultuur, wanneer past iemand bij het bedrijf, wat moet iemand kunnen in de baan. Jij vraagt het allemaal uit, zodat je op basis daarvan de juiste gesprekken kan voeren met talenten. Alleen door transparantie en duidelijkheid met betrekking tot de vacatures, kun jij de beste talenten vinden. 

hoe ziet jouw week eruit als recruiter?

wat zijn de competenties van een intercedent?

Je bent met zoveel verschillende talenten, collega's en klanten in gesprek dat het belangrijk is om met verschillende mensen en op verschillende niveaus gesprekken te voeren. Jij neemt mensen mee in je verhaal en weet mensen te verbinden en overtuigen. 

Het is belangrijk om oprechte interesse te tonen in de ander, want alleen op die manier kun je de ander op de best mogelijke manier helpen. Door betrokken te zijn met de ander persoon weet je wat iemand drijft en hoe je daarop kunt inspelen. Uiteraard kun jij ook weer vertrouwen op betrokken collega's.

De arbeidsmarkt is continu in beweging en om alle werkzoekenden en klanten in jouw regio met elkaar te verbinden, wordt er een groot beroep gedaan op je organisatorisch talent. Want gaat het ene talent op gesprek, de ander wens je succes. Daarnaast help je een klant met een personeel vraagstuk en je regelt ook nog dat iemand op tijd zijn/haar contract krijgt. 

Klanten hebben vaak 'nu'! een probleem en niet over enkele maanden. Als intercedent is het daarom belangrijk om orde te blijven houden in eventuele chaos. Je kunt onder tijdsdruk je werk blijven doen en ziet het zelfs als een uitdaging. Uiteraard om daarna met je collega's het succes samen te vieren!

Je kunt jouw team en vestiging waar jij werkt als een mini onderneming zien. Processen, werkstructuren en plannen liggen niet vast. Dat is juist wat jij samen met jouw collega's en manager gaat regelen. Wanneer ga je bij je klant langs? Wie spreek je op welk moment en hoe zorg je dat jij en jouw team ook blijven ontwikkelen. Uiteraad krijg je van ons genoeg trainingen en handvaten, maar is het veel on-the-job leren. 

met wie werk je samen als recruiter? 

Als recruiter werk je nauw samen met jouw team. Je werkt samen met andere recruiters, intercedenten, planners, accountspecialisten en jouw manager.  Intercedenten en accountspecialisten zijn het aanspreekpunt van de klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor het commercieel contact en relatiebeheer. Als recruiter werk je veel met hen samen, omdat jij als recruiter hen helpt met de personele vraagstukken. Planners zijn gericht op de talenten en zorgen voor een sluitende dag- of weekplanning bij de klanten. En samen met jouw manager, de operationeel manager, ga jij continu in gesprek over de lopende zaken en nog belangrijker: jouw ontwikkeling.

welke studieachtergrond heeft een recruiter? 

Recruiters hebben vaak geen specifieke opleiding gevolgd om recruiter te worden. Onze ervaring is dat een succesvolle recruiter allerlei verschillende studieachtergronden kan hebben. Sommige recruiters hebben bijvoorbeeld Human Resource Management of Arbeidspsychologie gestudeerd, maar andere weer Communicatie, Economie, MER of misschien wel Sportmanagement. Uiteindelijk gaat het om de juiste competenties bezitten en uiteraard je motivatie om als recruiter bij Randstad te werken. 

arbeidsvoorwaarden van een recruiter

actief in 39 landen

8,1 waardering van eigen medewerkers

50% vrouwen in topfuncties

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een Jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken
Top